Arendal Havn er én av tre virksomheter som fagjuryen på oppdrag fra LOS Energy nå har nominert til Sørlandets Energipris 2017.

Sørlandets Energipris deles nå ut for tredje år på rad, i to kategorier: Bedrift og offentlig.

Seks bedrifter er nominert, alle peker seg ut som smarte strømbrukere og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak. Hvem av de seks som kåres til årets vinnere, offentliggjøres på LOS Energidag – som arrangeres på Strand Hotel Fevik onsdag 31. mai.

Sikrer miljøvennlig strøm til drift av skip

– Arendal havn får i sommer trolig det som blir et av verdens første landstrømanlegg for allment bruk etter ny standard. De er dermed en sterk kandidat til å vinne, sier Anders Gaudestad i LOS AS. Han har sammen med juryen gått gjennom alle bidragene som har kommet inn.

– I Enovas første landstrøm-konkurranse var Arendal Havn blant vinnerne. Juryen synes det er svært gledelig at sørlandsregionen får tildelt statlige midler til å sluttføre prosjektet om å elektrifisere havnene i Eydehavn og Arendal sentrum. Dette er et viktig tiltak som særlig miljøet tjener på. sier Gaudestad.

Arendal havn KF i Eydehavn tar imot store skip og offshoreenheter og er fullt utstyrt med alle relevante fasiliteter for spesielle operasjoner og last. I 2016 gikk det 371 000 tonn gods over kai på Arendal Havn.

– Vi er stolte over å sette Arendal og Sørlandet på kartet med vårt bidrag for å få ned bruken av fossilt brennstoff til fordel for grønn energi, sier havnesjef Rune Hvass.

Avgjøres 31. mai

Juryen i Sørlandets Energipris består av Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

Vinnerne offentliggjøres på LOS Energidag, som arrangeres på Strand Hotel Fevik 31. mai. I fjor vant ASKO Agder prisen i kategorien bedrift, og Arendal kommune vant prisen i kategorien offentlig.

De nominert i kategorien bedrift:

1. Alloc
2. ASKO Agder
3. Eramet Kvinesdal

De nominerte i kategorien offentlig virksomhet:

1. Arendal Havn
2. Kristiansand kommune
3. Sørlandet Sykehus HF

http://www.losenergy.com/siste-nyheter/disse-kjemper-om-tittelen-sorlandets-smarteste-strombruker/