TALL SHIPS RACE 2023 NÆRMER SEG

Nå er det ikke lenge til Arendal blir fylt med praktfulle seilskuter i anledningen Tall Ships Races 2023, og siste etappen med klargjøring er i gang for både havn, arrangører og frivillige.

Arendal, en perle langs sørlandskysten, forbereder seg stolt på å være vertshavn for Tall Ships Races 2023. Dette historiske arrangementet, som trekker tusenvis av besøkende og deltagende mannskap fra hele verden, markerer et betydningsfullt øyeblikk for byen. Det er første gang Arendal får gleden av å huse Tall Ships Races, og det gir oss en unik mulighet til å vise frem vår rike maritime arv. Samtidig feirer Arendal stolt sitt 300-årsjubileum, og det er med stor glede vi inviterer seilskutene til å bli en del av vårt historiske jubileum.

Illustrasjon av destinasjonene for Tall Ships Races 2023.  Starter i Den Halder, Nederland, videre til Hartlepool, UK, etterfulgt av Fredrikstad, Norge, Lerwick, Shetland Islands og tilslutt Arendal, Norge.  - Klikk for stort bilde

Tall Ships Races har en stolt historie i Norge, og under Tall Ships Races 2019 besøkte seilskutene både Bergen og Fredrikstad, hvor de ble møtt med begeistrede publikum og en varm velkomst. I år, 2023, har Norge igjen gleden av å holde vertskap i to byer, Arendal og Fredrikstad, og vi er stolte av å være blant de utvalgte byene som får være en del av dette internasjonale seilskuteventyret.

Forberedelsene til Tall Ships Races 2023 i Arendal har vært omfattende og nøye planlagt. For å imøtekomme de mange seilskutene som vil fylle havnen, har vi satt opp nye flytebrygger med moringer og fortøyningsbøyer ved Rådhuskaia, og sikker fortøyning har vært vektlagt som en sentral del av forberedelsene. Rigging og klargjøring av strøm har også vært prioritert, og det er utarbeidet en omfattende fortøyningsplan for å sikre en smidig og trygg opplevelse for alle deltakende skip.

Vi har tatt initiativ til å kontakte flere anerkjente bedrifter innen seil- og motorreparasjoner samt drivstoffleveranser for å forberede dem på å bistå skipene under arrangementet. Denne innsatsen vil sikre at skipene får den nødvendige assistansen og omsorg de trenger under sitt opphold i Arendal.

Frem mot arrangementet har vi satt opp vaktlister og bemanningsplaner for de frivillige og ansatte. Med et team på ca. 25 dedikerte personer vil vi sikre smidig fortøyning og god anvisning av plasser, slik at seilskutene og mannskapene får den beste opplevelsen under sitt opphold i Arendal.

Tall Ships Races 2023 Arendal vil starte den 3. august og avsluttes den 6. august, og det hele begynte med den spennende starten i Den Helder, Nederland, den 29. juni. Dette globale arrangementet gir unge seilere en enestående mulighet til å lære om seiling, navigasjon, og samarbeid om bord på de majestetiske seilskutene.

Som vertshavn er vi stolte over å være en del av Tall Ships Races 2023, og vi gleder oss til å ønske skip og mannskap velkommen til våre vakre kyster. Arendal ser frem til å dele vår rike maritime arv og feire vårt 300-årsjubileum sammen med seilskuteventyret som venter.

Så gjør deg klar til å bli bergtatt av majestetiske seil, føle brisen fra sjøen, og bli en del av denne unike seilskuteventyret når Tall Ships Races 2023 legger til kai i vår vakre havneby.